Vår

Årstider, flöde, cykler, ebb och flod. Både vi själva och allt runt omkring oss förändras ständigt och har en slags puls. Högt - lågt, inåt - utåt, energiskt - stillsamt... Efter en vinter där naturen drar sig tillbaka, vilar, bygger upp, återanvänder energin från det liv som dog under hösten, är vi nu inne i våren och livet börjar spira igen. 
Det senaste halvåret har jag verkligen följt naturens rytm. Inte som ett aktivt val egentligen, men jag har försökt acceptera och vara i det jag upplevt. Ibland har jag lyckats och ganska ofta har jag hoppats att det skulle vara annorlunda. Det har varit utmanande. Jag har upplevt en period av vinter i mig själv med fokus inåt, stillsamt, varande. Många gamla mönster, tankar och känslor som kommit upp och bearbetats. Mitt största motstånd har handlat om kampen mellan att bara vara och att göra. Den har känts i mig själv och jag har fått det speglat till mig av andra människor utifrån. Jag har haft ett behov av att bara vara och få bearbeta, förmultna och förvandla det gamla till ny energi, men en del av mig har känt att jag borde göra mer, prestera, vara till nytta.
Nu är våren här i naturen och jag känner att den växer i mig också. Jag kan äntligen känna energin som kommer från det jag bearbetat genom min stillsamhet, genom det utmanande. Jag skulle inte vilja ha det ogjort, jag känner mig tacksam för alla insikter. Den här utmanande tiden har främst fört mig ännu närmare mig Själv.
Och när energin började komma tillbaka, när jag kände mig mer i kontakt med mig själv och mer levande igen speglades det i min omgivning. Nu är jag inne i en tid av vår, nystart och förhoppningar. Jag har under de senaste månaderna hittat platser både privat och i arbetet där jag känner att jag kan få komma till uttryck och växa, jag har kommit i kontakt med för mig viktiga nya människor. Nu ökar lusten att göra, inte för att jag borde utan för att jag vill. Och jag fortsätter att tillåta mig att bara vara däremellan.

En viktig ny plats för mig är Trosa Hot Yoga, där jag från och med nu erbjuder mina tjänster.